bewerk pagina: history edit attach

Costing verhuring

categorie: Horeca

Ter voorbereiding op het maken van een offerte voor een klant die de gelegenheid wil afhuren voor activiteiten kan bijgevoegd costingsheet worden ingevuld. Hierin worden de productiekosten ingeschat.

In de verhuur-business is het gemeengoed dat op ingehuurde catering vaak een toeslag wordt gerekend. Daarnaast gelden er vaak twee verschillende tarieven (cultureel en commercieel) en wordt per dagdeel huur gerekend. In de huur bepaal je dan ook de gewenste marge.

De costing rekent door naar het tweede werkblad van deze excell waarin de subtotalen voor in de offerte worden berekend.

Na een akkoord op de offerte, stel je een Verhuringscontract op dat ondertekend wordt door de klant. Na afloop van de activiteit bereken je met behulp van de Factuuropdracht verhuur de feitelijke kosten die gemaakt zijn en berekend worden.

costing_verhuur.xls


Opmerking:
Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in de artikelen Factuuropdracht verhuur en Verhuringscontract