bewerk pagina: history edit attach

Declaratieformulier

categorie: Administratie

Het declaratieformulier wordt gebruikt om door medewerkers uit eigen zak voorgeschoten kosten te declareren. Betalingen moeten worden genoteerd en op het formulier dient de declarant evt. aan te geven waaraan de kosten in de boekhouding toegerekend moeten worden. Uitbetaling kan natuurlijk alleen geschieden wanneer correcte betalingsbewijzen zijn toegevoegd. Daarbij wordt onderaan het formulier aangegeven of dit contant gebeurt of dat er een bankoverschrijving plaats moet vinden.

Ook wordt dit formulier gebruikt om kosten te declareren die uit voorschotten zijn betaald. De verstrekte voorschotten, die uitbetaald worden via een voorschotformulier, worden op een persoonlijke grootboekrekening geboekt. Nadat de activiteit plaats heeft gevonden vult de medewerker de gemaakte kosten in en wijst evt. deze kosten toe aan bepaalde projecten (PN, of wel projectnummer) of grootboekrekeningen (GB). Daarna wordt onderaan het formulier aangegeven dat voor de uitbetaling een voorschot is gebruikt en welk bedrag van het voorschot retour is gekomen. De kassier accordeert de teruggave.

Boekhoudkundig wordt hierna het uitgegeven voorschot in zijn volledigheid teruggenomen, worden de kosten uitbetaald en komt er evt. een bedrag terug in kas.

declaratie.pdf
declaratie.xls


Opmerking:
Meer informatie over dit financiŽle proces kun je vinden in de AO-IB beschrijving.