bewerk pagina: history edit attach

Telefonie


categorie: Automatisering

Er bestaat inmiddels een open source project om te bellen, genaamd Asterisk. Ze zijn echter nog niet zover dat we met gemak een telefooncentrale kunnen downloaden en in werking stellen, zodat men gratis of erg goedkoop met Jan en Alleman kan bellen.

In de markt zijn er nu tal van spelers die zich opwerpen als aanbieder van telefoondiensten, en welke techniek, welk bedrijf of kanaal om te bellen naar voren zal komen als goedkoopste en meest ideale, dat zal in de komende jaren duidelijk worden.

Zeker is wel dat de voormalige telecomproviders dezelfde weg zullen gaan als de platenmaatschappijen in de jaren '90 - van onaantastbare autoriteit tot door de technologische ontwikkeling uitgerangeerde dienstverlener.

Als je niet zo handig bent met computers en niet van plan bent om zelf een telefooncentrale te installeren, dan biedt het programma Skype vooralsnog de beste mogelijkheden om gratis/goedkoop te bellen. Dit komt voornamelijk doordat deze communicatie-tool de meeste gebruikers kent.Meer info:
Skype
Asterisk