bewerk pagina: history edit attach

Vrijwilligersvergoeding

categorie: Personeel, Administratie

In de volgende gevallen kun je een vrijwilligersvergoeding uitkeren:

  • Vergoedingen voor de werkelijk gemaakte kosten, met een maximum van 150 per maand en 1.500 per jaar.
  • Vrijwilligers van 23 jaar of ouder en kunnen een vergoeding krijgen van maximaal 4,50 per uur, met een maximum van 150 per maand en 1.500 per jaar. Deze maximumbedragen gelden voor het totaal van de vergoeding voor de werkzaamheden en de eventuele vergoeding voor de werkelijk gemaakte kosten.
  • Vrijwilligers jonger dan 23 jaar kunnen een vergoeding krijgen van maximaal 2,50 per uur, met een maximum van 150 per maand en 1.500 per jaar. Deze maximumbedragen gelden voor het totaal van de vergoeding voor de werkzaamheden en de eventuele vergoeding voor de werkelijk gemaakte kosten.

Deze vrijwilligersvergoedingen zijn onbelast. De organisatie waarvoor het vrijwilligerswerk gedaan wordt, hoeft deze vergoedingen niet aan de Belastingdienst door te geven. Ook hoeft de organisatie hiervoor geen urenadministratie bij te houden.

Voor de registratie in de boeken kunnen bijgevoegde vrijwilligersvergoedingsformulieren gebruikt worden.

vrijwilligersvergoeding.pdf
vrijwilligersvergoeding.xls


Meer info:
Voor meer info of up to date info check even de site van de Belastingdienst

Opmerkingen:
Je kunt er voor kiezen om een vrijwilligerscontract af te sluiten. Hierin worden rechten en plichten van de vrijwilliger vastgelegd. Ook registreer je de vrijwilliger op die manier waardoor ze ook verzekerbaar zijn met speciale vrijwilligersverzekeringen.