bewerk pagina: history edit attach

Over Openorg.nl

Je hebt twee werkelijkheden: de fysieke werkelijkheid en de papieren werkelijkheid. Die twee moeten goed op elkaar aansluiten en -het liefst ook nog- elkaar versterken. De fysieke realiteit kabbelt vanzelf door of stormt vooruit. Voor de papieren werkelijkheid moeten systematieken worden opgezet, en met deze systemen probeer je dan de fysieke processen te vatten, te beschrijven of te vertalen.

Dankzij veel googlen en pikken, lenen, ontwikkelen, uitbesteden, aanpassen, kopiŽren, downloaden en uittekenen, zijn we er zelf uiteindelijk in geslaagd om een papieren organisatie op te tuigen. Dat heeft veel tijd, geld en energie gekost, waarbij we vaak het gevoel hadden dat we het wiel opnieuw aan het uitvinden waren.

Om andere bottom up organisaties dit gevoel te besparen, hebben we besloten deze wiki te ontwikkelen, met daarin alle reglementen, formulieren, soorten overeenkomsten, boekhoudkundige structuren, begrotingssystematieken, e.d. als download met tips and ticks aangeboden.

We hopen dat het niet blijft bij door WORM aangeboden paperassen en dat ook andere (culturele) ondernemers, belangenorganisaties en instellingen hun kennis en kunde via deze wiki willen delen. Op de contributie pagina kun je lezen hoe je een bijdrage aan de wiki kunt leveren.

Contactgegevens

Stichting WORM
t.a.v. Mike van Gaasbeek
Postbus 25045
3001 HA Rotterdam

tel: +31 (0)10 476 78 32
mail:
web: http://www.worm.org


Openorg.nl is een initiatief van Stichting WORM

De wiki is gemaakt door Michael Murtaugh (Automatist) en Arjen de Jong (Buro Duplex). Veel van het vuile werk is opgeknapt door Katelyn Brand (WORM).